2013. június 1., szombat

Élet a Csoda Csiga tercián

Hogy miért Csoda Csiga tercia?

Nos, mert nekem Koppány kisfiam egy csoda csiga! Kezdetben olyan volt, mint egy csiszolatlan gyémánt. Rengeteg idő, és energia kellett, a csiszolásához, nehéz volt megtalálni, a neki megfelelő " gyémánt metszőket", és évekig kellet csiszolgatni, a hozzá nem értő kezek által ejtett karcolásokat. Lassan halad a fejlődés útján,  és ha sérülés éri kis szervezete be tudja foltozni a sebeket, pont úgy mint egy csiga. A családunk élete Koppány körül forog , mindenki az ő programjához, hangulatához igazodik. Bevallom őszintén, ez kemény dolog, nagyon bele tud fáradni a test és a lélek, és a kis tesó Atilla Farkas vehemens jelleme ( ami talán az átlagtól eltérő életünknek köszönhető) nem könnyíti meg a dolgunkat.
Mindennek ellenére Lacival biztosak vagyunk benne, hogy Kopinak, és Farkasnak ideális élettér a Gránás.
Önellátó gazdálkodásra szeretnénk berendezkedni, és gyermekeinkkel együtt megtanulni az Ősöknek oly természetes életmódot, a növények megtermelését, az állattenyésztést, és a gyűjtögetést.
A kis földünkön  14 gyümölcsfát ültettünk, epret telepítettünk (a töveket Csengéjéktől kaptuk Baracskáról),
borsót, babot, zöldségeket, kukoricát, tökféléket vetettünk, és paradicsomot, padlizsánt ültettünk. A föld természetesen nem igazodik Kopihoz, így versenyt futok a gazkavalkáddal az ágyásokban, de az már biztos, hogy a kis fáink mind beeredtek, és sok borsónk lesz télire is.
Nézzétek csak ezeket a segítő kezeket!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése