2011. október 16., vasárnap

Cikk a Fehérvár hetilapból .szerző Nagy Zoltán Péter


Segítsünk Csordás Koppánynak!

 Csordás Koppány 2008. július 30-án született sürgősségi császármetszéssel, mert a köldökzsinór vérkeringése leállt. Sürgősségi császármetszés után, multiplex fejlődési rendellenességgel jött világra, azaz több szervet is érintő rendellenességgel. Az orvosok két-három napot adtak Koppánynak ezen a világon.
 Koppány közöttünk van! Az isteni gondviselés, a kisgyermek élni akarása és a szülők kitartása már több mint három esztendőt adott, s bizonyos, hogy még sokat adhat. Ez a kisfiú már most megjárta a poklokat: hallás-, és a szívproblémát 3, illetve 5 hetesen diagnosztizálták. Utóbbi (subvalvuláris aortastenosis) következménye egy hat órás, sikeres műtét volt 2009. november 30-án –, de még ezt megelőzően négy hónaposan átesett egy gyomorműtéten, ahol egy gasztrotubust ültettek be a külső táplálás miatt. Ez a tubus a második éjszaka kiesett a kisfiúból, és egy éjszakát töltött nyitott hassal, mert nem volt hozzáértő orvos a közelben.
 2009 márciusára Koppánynak leállt a veséje. A vese leállása után a belek, máj, gyomor szerkezete fellevegősödött A szülők aláírtak egy papírt, hogy végső helyzetben nem teszik gépre a kisgyermeket, és ha úgy adódik, nem élesztik újra. Ekkor kereszteltették meg a kis Koppányt szülei. Csodák pedig vannak: a kisfiú állapota javult, s „csak” a veséje károsodott.
 Koppánynak szindróma vizsgálata lett volna, ezért csepegtető szondára került, mert diagnosztizálták nála a cukor ingadozását, amik a komás állapotokat korábban okozták, ekkor támadta meg egy vírus, majd elkezdett leválni a gyomra a hasfalról.
 A kisfiú 2009-ben, szívműtéte után újraszületett. 2010 októberében a szívgyógyszereket is elhagyta. Immár másfél éve folyik Koppány fejlesztése, rehabilitációja. Csodák még mindig vannak: kisöccse, Farkas születése új lendületet adott Koppánynak, s utánozva öccsét felgyorsultak a fejlődés folyamatai. Viszont minderre mindenük elment a szülőknek. Bankok fenyegetik, a lakhatásuk bizonytalan. A rehabilitáció költségei hatalmasak, a szülők támogatás nélkül tehetetlenek.
 Ezért hozták létre a Koppány Útja Alapítványt, aminek adószáma: 18144617-1-07, a számlaszáma: FHB:18203026-06010010-40010014.Ezen a webcímen miden információ fent van: koppany-utja.blogspot.com
 A kis Csordás Koppány már sokat bizonyított. Aki teheti, segítse ezt a kisfiút, mert még mindig lehet teljes értékű felnőtt, közülünk való! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése